07.08.2018 - Општина Тетово се уште е глува на барањата на жителите од стариот дел на градот

Општина Тетово се уште е глува на барањата на жителите од стариот дел на градот, во однос на подобрување на инфраструктурата и комуналиите. Како приоритет ја наведуваат реконструкцијата на улицата Гоце Делчев, најруинураната и запуштена сообраќајница во тетовско.


Ова е улицата Гоце Делчев во стариот дел на градот, една од најкатастрофалните сообраќајници. Преполн со дупки и вдлабнатини овој коловоз, никако да се најде на агендата на Општина Тетово. Во повеќе наврати била санирана, но бадијала за неколку месеци пак се раскопува и оштетува.

Граѓаните кои ги затекнавме, велат дека општинските власти никогаш не ги извеле градежните работи како што треба, а во последно време целосно ја дигнале раце од улицата.


Дел од граѓаните во стариот дел на градот пак, сметаат дека општината целосно ги заборавила, и не се грижи за нивните инфраструткурни и комунални проблеми.


Од Општина Тетово како и многи пати досега, велат дека ќе се реконструира улицата Гоце Делчев, но претходно им се дало приоритет на главните улци во Тетово, кои биле важни за социекономски развој. Оттаму велат дека во координација и договор со Македонија пат, реконструкцијата на оваа улица би започнала некаде наредната година.
 
     


 
 
30.11.2018 - Зимско одржување на патиштата

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

29.11.2018 - Етно вешта жена за Тетово за 2018 година

29.11.2018 - Три лица се повредени во сообраќајна незгода во тетовското село Синичане

28.11.2018 - Тетовци денес дишеа релативно чист воздух

28.11.2018 - Вработените во Општина Тетово во попладневните часови ги напуштија своите работни места.

28.11.2018 - 17-годишна девојка повредена, пак, повредена во сообраќајна незгода

27.11.2018 - Потсетување на гостиварските музичари Стеве Јаковлески и Боби Дојчинов

27.11.2018 - Каква титула би му дале на Тетово, потсетувајќи се назад низ годините?

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.