11.07.2018 - 292 нарушувања на јавниот ред и мир за шест месеци случени на подрачјето на СВР Тетово

Секторот за внатрешни работи Тетово целосно ги расчисти најголемиот број од 292-те нарушувања на јавниот ред и мир ( ТЕ- 152 и ГВ-140), случени на ова подрачје во првите шест месеци од годинава. Изготвени и против 350-те сторители( ТЕ-166 и ГВ-184 ) инволвирани во прекршоците, поднесени се вкупно 245 барања за поведување прекршочна постапка ( ТЕ-113 и ГВ-132 ).

Речиси половина од прекршоците во изминатите шест месеци-107 биле физички напади ( ТЕ-40 и ГВ-67 ), а регистрирани се и тепачки-35 ( ТЕ-24 и ГВ-11 ), карање, викање и непристојно однесување-23 ( ТЕ-7 и ГВ-16 ), навредување и омаловажување на овластено службено лице -16 ( ТЕ-5 и ГВ-11 ) и друго.

Во овој период пријавени се и 11 нарушувања на јавниот ред и мир во и околу училиштата ( ТЕ-4 и ГВ-7 ), како и 6 на спортски натпревари ( ТЕ-5 и ГВ-1 ), но и 24 прекршоци по Законот за јавна чистота.

Инаку, најголемиот број од сторителите се машки лица, а најчести места на случување се улицата и угостителските објекти.

Даниела Билбилоска


 
     


 
 
16.07.2018 - Игоре куќа во село Туденце

16.07.2018 - Дваесет и седумгодишник од село Требош бил нападнат од жител на истото село.

16.07.2018 - Потребен е Локален акциски план за сите приоритетни области од Стратегијата за Роми во општина Теарце

15.07.2018 - Кражба во црквата во Луковица

15.07.2018 - Родителите за да препознаат дали нивното дете конзумира дрога треба да знаат да ги "прочитаат" промените во однесувањето

15.07.2018 - Прослава во Тетово

15.07.2018 - На албански државјанин му се губи трагата веќе три недели

14.07.2018 - Тетовската полиција денес инфомираше за повредени лица кои паднале во бездна во Галичник

13.07.2018 - Група од десеттина лица со безбол палки нападнале двајца тетовци вчера на улица во Тетово

13.07.2018 - Инфосесија на програмата на Европската унија "Креативна Европа" во Тетово

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.