16.05.2018 - И пешаците во сообраќајот прават прекршоци

Во рамките на севкупните превентивно-контролни активности што и годинава ги презема Секторот за внатрешни работи Тетово за поголема безбедност на пешаците и за подобрување на нивната свест и сообраќајна култура, вчера на тетовско-гостиварското подрачје од 12 до 16 часот, спроведена е уште една од серијата акциски контроли.

Со тетовската контрола вкупно опфатени биле 25 пешаци, при што се откриени 17 прекршоци. Шест пешаци ги преминувале улиците надвор од обележани премини, пет не ги почитувале светлосните сообраќајни знаци и наредбите на полициските службеници, исто толку некористеле тротоар, двајца се задржале на коловоз, а еден направил друг вид прекршок.

Нивните прекршоци заокружени се со 17 прекршочни платни налози, 14 покани за сообраќајна поука и со 2 писмени опомени.

Вкупниот број на прекршоци констатирани во гостиварската контрола изнесувал 12. Впрочем, толку пешаци ги преминувале улиците надвор од обележан премин и поради тоа изготвени им се соодветни платни налози, како и 12 покани за сообраќајна поука.

Целта и на вчерашната акциска контрола е да се придонесе за поголем сообраќаен ред на тетовските и гостиварските улици, со напомена дека глобите за вакавите прекршоци се движат од 25 до 45 евра во денарска противвредност.

 
     


 
 
30.11.2018 - Зимско одржување на патиштата

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

29.11.2018 - Етно вешта жена за Тетово за 2018 година

29.11.2018 - Три лица се повредени во сообраќајна незгода во тетовското село Синичане

28.11.2018 - Тетовци денес дишеа релативно чист воздух

28.11.2018 - Вработените во Општина Тетово во попладневните часови ги напуштија своите работни места.

28.11.2018 - 17-годишна девојка повредена, пак, повредена во сообраќајна незгода

27.11.2018 - Потсетување на гостиварските музичари Стеве Јаковлески и Боби Дојчинов

27.11.2018 - Каква титула би му дале на Тетово, потсетувајќи се назад низ годините?

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.