26.04.2018 - Советот на Општина Тетово ја одржа петтата седница

Најголемиот број од точките на дневниот ред се однесуваа на избор на претседатели и членови на Комисии на Советот на Општина Тетово.

Претседател на статусно-правната комисија ќе биде Аднан Билали, на комисијата за финансирање и буџет Бесар Дурмиши, на комисијата за урбанизам и заштита на животната средина Живе Алексовски, на комисијата за комунални дејности Александар Велјановски, на комисијата за јавни дејности Ариф Селмани, на комисијата за награди и признанија Џулсен Нухи, на комисијата за полова рамноправност Зана Каса, на комисија за проценка на штети од елементарни непогоди Гуцим Абдулаи, додека претседател на комисијата за односи меѓу заедниците поради технички причини ќе биде избран на следната седница.

На седницата беше верификуван и мандатот на новиот член на Советот, Љуљзиме Пајазити од Беса, додека на местото на сегашниот претседател на Советот, Беким Мемети, советниците го изгласаа предлогот - нов член на Комисијата за мандатни прашања, избори и именувања да биде Хатиџе Цека. Покрај тоа беше усвоен и предлогот за разрешување на двајца членови во Управниот одбор на Јавното претпријатие Градски паркинг.

Како дополнување на дневниот ред беше точката со која беше дадена согласност за изготвување на целосна документација за изградба на нова градинка, која на барање на Владата треба да и биде доставена до 2 мај.


На денешната седница беше одлучено дека сите советници ќе бидат овластени за склучување бракови на подрачјето на општина Тетово, при што ќе се менуваат еднаш неделно.

Инаку и Општина Тетово ќе учестува во расправата на Министерството за финансии, со тоа што ќе достави во писмена форма, предлог, објектите за игри на среќа да не се поставуваат покрај училишта, универзитети и верски објекти.

Данијела Билбилоска


 
     


 
 
15.08.2018 - Ќе никне ли годинава импровизиран сточен пазар во Тетово?

15.08.2018 - Во сообраќајна незгода повреден 9-годишник од село Ларце

15.08.2018 - Православните верници вчера го чествуваа празникот посветен на Светите седум маченици Макавеи

15.08.2018 - Комуналните претпријатија во полошко немоќни да се справат со двојно повеќе смет фрлен од граѓаните летово

14.08.2018 - Отоврена прва фитнес зона во Гостивар

14.08.2018 - Шест месеци откако е на слобода, тетовецот Славчо Блажевски кој по 24 години беше пуштен од затвор, бара работа

14.08.2018 - Фудбалерите на Љуботен од вчера официјално започнаа со тренинзи на стариот стадион во Тетово

14.08.2018 - Непознато лице си купувало онлајн со пари на 40 годишна тетовка

13.08.2018 - Полицијата откри 32 годишен жител од Тетово како се забавува со огнено оружје.

13.08.2018 - 18 годишно момче од Скудриње се обидело да ја силува својата поранешна девојка

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.