10.02.2018 - Поетот Илија Петровски ја издаде неговата најнова дванаесетта по ред стихозбирка за деца насловена како Заедно да растеме

Децата остануваат вечна инспирација на поетот Илија Петровски, токму на нив ја посветува неговата дванаесетта стихозбирка насловена Заедно да растеме. Во книгата има седумдесет песни за деца во пет категории: Нашиот крај, Годишни времиња, Живиот свет на земјата, Моето семејство и Моите блиски и сакани како и десетина гатанки.

Поетот Илија вели дека децата сакаат да читаат и тоа го поткрепува со фактот дека минатат годиниа сите 500 приемроци биле продадени, а потоа се печателе уште 200.

Петровски од 1987 година е активен член на Лиературниот клуб Кирил Пејчиновиќ во Тетово. Од 2006 досега во текот на секоја година има издадено по една книга.

Соња Стрезовски 
     


 
 
30.11.2018 - Зимско одржување на патиштата

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

29.11.2018 - Етно вешта жена за Тетово за 2018 година

29.11.2018 - Три лица се повредени во сообраќајна незгода во тетовското село Синичане

28.11.2018 - Тетовци денес дишеа релативно чист воздух

28.11.2018 - Вработените во Општина Тетово во попладневните часови ги напуштија своите работни места.

28.11.2018 - 17-годишна девојка повредена, пак, повредена во сообраќајна незгода

27.11.2018 - Потсетување на гостиварските музичари Стеве Јаковлески и Боби Дојчинов

27.11.2018 - Каква титула би му дале на Тетово, потсетувајќи се назад низ годините?

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.